Het verhaal achter KwikFit

KwikFit is het grootste autoservicebedrijf van Nederland. Je kent ons wellicht als garage voor banden en uitlaten, maar wist je dat onze monteurs dagelijks ook honderden onderhoudsbeurten verzorgen? We onderhouden en werken aan alle automerken. Dat maakt werken bij KwikFit zo spannend.

Wist je dat KwikFit eigenlijk geen Nederlands bedrijf is? KwikFit is officieel Schots. Met dank aan Tom Farmer die ons bedrijf oprichtte in Groot-Brittannië in 1971. Tien jaar later (1981) openden we de eerste KwikFit vestiging in Nederland.

We specialiseerden ons toen op op de vervanging van banden, uitlaten, schokdempers, accu’s en remmen. Met als gevolg dat we met deze onderdelen veel sneller en goedkoper waren dan andere garages. Ook zonder afspraak hielpen we mensen. Onze slogan ‘klaar terwijl u wacht’ groeide uit tot een begrip. Inmiddels is die slogan vervangen door ‘Service waar je blij van wordt’. Als team willen we dagelijks zo veel mogelijk mensen weer blij en veilig op weg helpen. Vandaar.

In dertig jaar tijd groeiden we uit tot de grootste autoserviceketen van Europa. Alleen al in Nederland telt KwikFit meer dan 175 vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. Ons hoofdkantoor - of eigenlijk zeggen we hier Support Office - staat in Harderwijk.

Waar we ons vroeger toelegden op banden, uitlaten, schokdempers, accu’s en remmen, maken we tegenwoordig ook naam dankzij de onderhoudsbeurten, airco- en autoruitservice.

Ons nieuwe concept: Premier vestigingen

Ken je ons nieuwe concept al? Premier vestigingen. Je vindt ze onder andere in Apeldoorn, Breda, Haarlem, Amsterdam en Hengelo. In een Premier vestiging staat het gemak van de klant en transparantie volledig centraal. Als klant kun je tijdens het wachten op je auto gratis gebruikmaken van WI-FI op een werkplek of in een lounge. Dit nieuwe vlaggenschip van KwikFit zet de norm voor al onze nieuwe vestigingen.

Onze missie

KwikFit wil een duurzame relatie met haar klanten en erkend worden als een betrouwbare, transparante en innovatieve organisatie. Wij willen kwalitatieve autoservice zo gemakkelijk, snel en betaalbaar maken voor onze klanten.
KwikFit wil een duurzame relatie met haar medewerkers en binnen de automotive branche de beste werkgever zijn. Wij bieden onze medewerkers continu de kans om zich te ontwikkelen.

De kracht van KwikFit

  • Geen verrassingen
  • Onze klant is koning(in)
  • Afspraak is afspraak
  • Sterk in elk merk
  • Altijd up-to-date
  • Uitgebreide garanties
  • 100% tevredenheid